Митничари задържаха контрабанден тютюн за над 70 000 лева на Капитан Андреево

0
196 килограма тютюн за пушене са открити при проверка на камион
196 килограма тютюн за пушене са открити при проверка на камион Снимка: Агенция „Митници“

196 килограма тютюн за пушене са открити при проверка на товарен автомобил

Митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево задържаха 196 кг контрабанден тютюн за пушене. Акцизната стока е открита при проверка на товарен автомобил.

На 02.08.2023 г. камионът с турска регистрация пристига на МП Капитан Андреево на трасе за входящи товарни автомобили, управляван от турски гражданин с инициали L.А. Според представените документи е превозвал стоки от Турция за Франция през България. При извършената митническа проверка инспекторите откриват недекларирани пакети с общо 196 кг тютюн за пушене, укрити в кашони с декларирани картонени чаши.

Контрабандната акцизна стока на стойност 70 560 лева е иззета. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари