Митничари задържаха 1000 кутии цигари на Дунав мост

0
Всички кутии с цигари са били облепени с турски бандероли
Всички кутии с цигари са били облепени с турски бандероли Снимка: Агенция Митници / Архив

Всички кутии с цигари са били облепени с турски бандероли

67 640 къса (3382 кутии) цигари задържаха митническите служители на ТД Митница Русе през изминалите две седмици.

В района на Дунав мост при Видин са задържани общо 31 780 къса (1589 кутии) цигари при три случая. Всички кутии са били облепени с турски бандероли.

В единия от случаите, на 10.02.2024 г., е извършена проверка на товарен автомобил с турска регистрация на изход от Република България. В матраците на леглото, разположено в кабината на водача, са намерени 17 000 къса (850 кутии) цигари. Контрабандните тютюневи изделия са задържани. По случая е образувано досъдебно производство.

19 920 къса (996 кутии) цигари с български акцизни бандероли са задържали митническите инспектори при две от проверките, извършени в района на Дунав мост при Русе.

При единия случай недекларираните 11 120 къса (556 кутии) цигари са открити в микробус, управляван от български гражданин, скрити във фабрични кухини под корите в лявата част на автомобила. 8800 къса (440 кутии) са намерени при друга проверка в багажника на лек автомобил, излизащ от страната на път за Германия.

Двамата водачи не са представили задължителните документи, придружаващи стоките, съгласно Закона за акцизите и данъчните складове. Цигарите са задържани и на водачите са съставени актове.

На Митнически пункт Оряхово при проверка на товарен автомобил, управляван от турски гражданин, са установени общо 15 940 къса (797 кутии) цигари, част от тях с български бандероли, но повечето са били облепени с турски такива. Акцизните стоки са иззети. По случая е образувано досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Пет,р
    А другите 3500 кутии къде са,А?
  • 0
    2
    до 1
    Добро попадение, комплименти!:))
  • 3
    1
    123
    Браво! Раздайте ги по училищата! Безплатно
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари