Митничари предотвратиха контрабанда на близо 200 хиляди евро през Дунав мост

0
Парите са открити в автомобилите на двама български граждани
Парите са открити в автомобилите на двама български граждани Снимка: Агенция Митници

Парите са открити в автомобилите на двама български граждани

Митничари предотвратиха опити за контрабанда на над 180 хиляди евро при две проверки на леки автомобили в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" - Русе. Това съобщиха от митницата.

Двата случая са отпреди няколко дни. Митничарите са спрели за проверка в района на граничния пункт лек автомобил, управляван от български гражданин. Шофьорът декларирал, че пренася сумата от четири хиляди евро. След щателна проверка, включително и с рентгенова апаратура, инспекторите установяват подозрителни зони в конструкцията на автомобила. Така в кухините на двата задни калника на колата са открити три полиетиленови плика, в които имало 120 хиляди евро.

При другия случай митничарите са спрели за проверка лек автомобил, шофиран от български гражданин. В личните вещи на водача са открити 64 820 евро.

На двамата шофьори са съставени актове за нарушението.

Припомняме, че в началото на месеца на ГКПП "Дунав мост" при Русе митничари откриха украинска валута за близо 1 млн. лева в автобус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    селянина
    парите които се конфискуват на къде отиват се питам бюджет ,данъчно или в общината на откритието или.......
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари