Митничари откриха близо 10 хиляди килограма заготовки за цигарени кутии на "Дунав мост 2"

1
Заготовките са открити в товарен автомобил с българска регистрация на изход от страната на ГКПП "Дунав мост 2"
Заготовките са открити в товарен автомобил с българска регистрация на изход от страната на ГКПП "Дунав мост 2" Снимка: Агенция Митници

Заготовките са открити в товарен автомобил с българска регистрация на изход от страната на ГКПП "Дунав мост 2"

Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха 9620 кг заготовки за цигарени кутии и филтърна хартия с обозначения на световноизвестни търговски марки, превозвани в хладилен камион.

Товарният автомобил с българска регистрация пристига на ГКПП Дунав мост 2 – Видин-Калафат на 21.03.2023 година на изходящо трасе от страната. Водачът, български гражданин, е обявил, че превозва шоколадови изделия от България за страна в Европейския съюз. Екип на мобилна митническа група селектира превозното средство за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите служители установяват, че само част от товара отговаря на описания в представените товарителници. В превозвания товар са открити 15 палета с общо 1062 кашона със заготовки за цигарени кутии и 120 ролки коркофан (филтърна хартия), всички брандирани с лого на защитени търговски марки.

„Марковите“ опаковки за цигари с общо тегло 9620 кг са задържани. За случая са уведомени притежателите на съответните търговски марки. Работата по случая продължава по подозрение, че стоката е предназначена за нелегално производство на цигари в държава от ЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ...
    Ами ще го селектират глупака прост. Шоколада в Германия и Франция е над два пъти по-евтин и качествен отколкото същия у нас. Коя точно държава би го внесла от нас ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари