Задържаха над 2400 кутии нелегални цигари на “Дунав мост”

0
Цигарите са открити в микробус с българска регистрация
Цигарите са открити в микробус с българска регистрация Снимка: Агенция Митници

Цигарите са открити в микробус с българска регистрация

Нелегален превоз на близо 50 000 къса цигари с български акцизен бандерол установиха митническите служители в микробус с българска регистрация.

На 04.03.2023 година, около 3:45 часа през нощта, в района на ГКПП Дунав мост - Русе митническите служители от сектор „Борба с наркотрафика - Русе“ в ТД Митница Русе спират за проверка микробус с водач - български гражданин. След разтоварване на товара и личните вещи, превозното средство е пролъчено с мобилна рентгенова система, която показва в пода на автомобила зона с подозрителна плътност.

След демонтиране на седалките и премахване на плоскостта под тях митническите инспектори откриват тютюневи изделия от известни марки с български акцизен бандерол и с общо количество 48 400 къса (2420 кутии). За откритите акцизни стоки не са били представени документи, вследствие на което те са иззети и за случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Али
    Стига с тези глупости,редовни цигари, вижте митничарите на Видин какво хващат
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари