Митничари откриха 50 000 къса цигари сред легалната стока в камион

1
Шофьорът заявил, че цигарите са негови и ги пренася за приятели в Нидерландия
Шофьорът заявил, че цигарите са негови и ги пренася за приятели в Нидерландия

Шофьорът заявил, че цигарите са негови и ги пренася за приятели в Нидерландия

При съвместна проверка на митнически служители от ТД Митница Русе и служители на Гранична полиция бяха открити 50 000 къса цигари с български акцизен бандерол, укрити сред легалната стока в товарен автомобил.

На 17.04.2022 г. вечерта на ГКПП „Оряхово“ служителите на Гранична полиция спират товарен автомобил, движещ се в посока Нидерландия. След направена преценка, че е възможно шофьорът-български гражданин да пренася акцизни стоки в нарушение със закона, е взето решение за извършване на проверка на стоката, включително и с рентген.

Превозното средство е ескортирано до митническия терминал в гр. Видин. Водачът предоставил на митническите служители документи за товара (калъфки за възглавници) и заявил, че не превозва акцизни стоки.

Извършеното сканиране с рентгенова апаратура обаче показало в товарното помещение обекти, различни от декларираната стока. При извършената физическа проверка на маркираната зона митническите служители установили общо 2500 кутии (50 000 къса) цигари с български акцизен бандерол, укрити в кашон с легалната стока. Водачът заявил, че цигарите са негови и ги пренася за приятели в Нидерландия, но не разполага с необходимите документи за тях съгласно изискванията на ЗАДС. Акцизните стоки са иззети. На водача на товарния автомобил е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари