Митничари иззеха над 2000 литра нелегален алкохол

0
Най-голямото количество от 1050 литра етилов алкохол е установено в частен имот в град Дулово
Най-голямото количество от 1050 литра етилов алкохол е установено в частен имот в град Дулово Снимка: Агенция Митници / архив

Най-голямото количество от 1050 литра етилов алкохол е установено в частен имот в град Дулово

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница Русе иззеха 2246 литра етилов алкохол при пет съвместни проверки с полицията през последните дни. Нелегалният алкохол е открит в туби и бидони, укрити в избени помещения и стопански постройки на територията на частни имоти.

Най-голямото количество от 1050 литра етилов алкохол е установено в частен имот в град Дулово, област Силистра, при проверка на 28.03.2023 г. Същия ден са открити още 166 литра алкохол с характеристики на ракия, съхраняван в бидони в избено помещение в имот на територията на община Лом. Други 475 литра етилов алкохол са установени в стопанска постройка в гр. Лом, съобщиха от Агенция Митници.

При съвместни проверки на 24.03.2023 г., митническите служители и служителите на полицията установяват в два частни имота на територията на община Борово и община Силистра съответно 280 литра и 275 литра етилов алкохол с характеристики на ракия, съхраняван в десетки ПВЦ туби.

За установените общо 2246 литра етилов алкохол собствениците на имотите не са представили документи за платен, начислен или обезпечен акциз, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове.

Алкохолът е иззет. Взети са проби от него за лабораторен анализ и работата по случаите продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари