Митничари задържаха близо 4000 кутии с нелегални цигари на Дунав мост

0
Акцизните стоки са иззети
Акцизните стоки са иззети Снимка: Агенция "Митници" / архив

Акцизните стоки са иззети

78 660 къса (3 933 кутии) цигари задържаха митническите инспектори на ТД Митница Русе в периода 04 - 16 януари 2024 г. Всички количества са установени при проверки, извършени на изходящи от България транспортни средства, на Дунав мост при Русе, уточниха от Агенция "Митници".

Най-голямото количество от 42 200 къса (2 110 кутии) в едно превозно средство митническите служители са установили при проверка на лек автомобил, управляван от български гражданин, пътуващ за Германия на 14 януари. Акцизните стоки са били облепени с български бандерол, но за количеството не са представени задължителните документи, съгласно Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

На 16.01.2024 г. митническите служители са извършили щателна митническа проверка на лек автомобил, управляван от български гражданин за Румъния. В хода на проверката в багажника и под предните седалки на автомобила са открити 17 000 къса (850 кутии) тютюневи изделия. Водачът не е представил документи, съгласно изискванията на ЗАДС.

Още 11 200 къса (560 кутии) цигари, за които не са представени документи за закупуване и платен акциз, са установени в лек автомобил, също управляван от българин на 09.01.2024 г.

Останалите количества цигари са открити при още три различни проверки на товарни автомобили. Тютюневите изделия са били без български акцизен бандерол.

Всички акцизни стоки са иззети, а на нарушителите са съставени актове за установяване на административно нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари