Митко Пайнера на лов за фолкпевици във Фейсбук

0
На интернет измамата са се хванали Емилия, Луна и Джина Стоева
На интернет измамата са се хванали Емилия, Луна и Джина Стоева

Неизвестен зложелател създал фалшив профил на Пайнера в социалната мрежа и започнал да се представя от негово име, тормозейки истински приятели на музикални продуцент.

Наблюдателен потребител обаче се досетил за плитката измама и побързал да предупреди останалите хора да не се връзват на уловката.

"Профилът, който се представя за г-н Митко Димитров, изисква лична информация от абонатите си, договори за песни, подписи, телефони на изпълнители и т.н. Освен това публикува заблуждаваща информация за това кой напуска и кой влиза в компанията. Болни мозъци са за освидетелстване и бяла риза!!! Докладвайте фалшивия профил", написа потребителят Йордан Тихомиров.

Проверка на "България Днес" показа, че Митко Пайнера няма профил в социалните мрежи и няма интерес да си създава такъв. Лошото е обаче, че на интернет измамата са се хванали доста хора, сред които има и популярни лица. Фолкпевиците Емилия, Луна и Джина Стоева присъстват в листата с приятели на профила менте. За щастие никоя от тях не се е подлъгала на фалшивите придумвания на пишман потребителя с име "Димитър Димитров".

Активността в профила е свързана предимно с публикуването на видеоклипове на изпълнители от каталога на "Пайнер", както и на записи на предавания на телевизия "Планета". Освен това лъжливият Митко Димитров споделя и снимки на подопечните си певици. Най-интересно е, че профилът дава информация кой изпълнител напуска музикалния гигант, макар никъде другаде да не е обявено официално. Една от последните му активности е публикуването на снимки от сватбата на фолкпевицата Джена, където Митко Пайнера реално присъства със съпругата си Мария.

Хора вече се оплакаха, че профилът им е досаждал, като не липсват и такива, които разказаха, че Пайнера-менте им предлагал договор с фирмата и бъдещи музикални ангажименти. Профилът разпространява и Фейсбук страница на инженера, за която отново има съмнения дали е истинска, тъй като има едва около 60 харесвания.

Създаването на фалшиви профили във Фейсбук е изключително популярно и реално не вреди на останалите хора. Проблемите започват, когато измамниците започнат да се представят за истинските хора и да заблуждават приятелите в листата си, коментираха недоволни участници в социалните мрежи.

Преслава, Галена и други популярни фолкизпълнителки също са ставали жертва на Фейсбук измамници, които им създават фалшиви профили в най-популярната в света социална мрежа.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари