"Мистерията на българските гласове" препълни залите в Швейцария

0
Най-известният ни хор изнесе четири последователни концерта
Най-известният ни хор изнесе четири последователни концерта

Препълнени зали посрещнаха българските музиканти от “Мистерията на българските гласове” в Швейцария.

Най-известният ни хор изнесе четири последователни концерта там - в Клотен на 30 август, в Берн на 3 септември, в Общалден на 5 септември и в Лозана на 6 септември. Билетите за тях бяха отдавна разпродадени.

Концертът в Клотен до Цюрих беше съчетан с откриването на ремонтираната църква на града, а концертът в Берн продължи повече от 3 ч, след което публиката с бурни аплодисменти изпрати на крака българските изпълнители.

Концертът в Берн беше открит от посланика на България в Конфедерация Швейцария и Княжество Лихтенщайн Меглена Плугчиева, която приветства публиката.

Турнето на “Мистерията на българските гласове” е по инициатива на посолството на Република България в Швейцария и с подкрепата на бившия директор на консерваторията на Берн Вернер Шмит и семейството на покойния вече Марсел Селие.

Заради приноса си за популяризирането на хора в Западна Европа през май Селие бе удостоен посмъртно с наградата на БНР “Сирак Скитник”. Радио “Лозана” разказваше за турнето на “Мистерията на българските гласове” и направи специални предавания, посветени на нашата народна музика.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари