Мистериозният самолет е бил откраднат, гласи версия на разследващите

0
Има основания да се смята, че става въпрос за извършени престъпления, заяви вътрешният министър Бойко Рашков
Има основания да се смята, че става въпрос за извършени престъпления, заяви вътрешният министър Бойко Рашков Снимка: bTV

Човекът, притежавал самолета допреди няколко дни е военен експерт от Литва

Продължава разследването на случая с мистериозния самолет нарушител. Основната версия, по която вече втори ден тече разследването е, че самолетът е бил откраднат.

Щателната проверка за наркотици и взривни вещества не е показала следи от такива, разясниха от Окръжната прокуратура в Търговище.

Все още няма официална информация за това колко души са били на борда и къде са пилотът и пасажерите.

Има основания да се смята, че става въпрос за извършени престъпления, заяви вътрешният министър Бойко Рашков в ефира на bTV 

Самолетът остава на бившето летище край село Буховци под полицейска охрана.

На този етап е ясно, макар и неофициално, че самолетът е летял без транспондери – устройствата за идентификация, и е дерегистриран вече 13 години.

Прелитайки над въздушното пространство на 7 страни, на места пилотът е държал изключително ниска височина – от около 500 метра.

Според министъра на отбраната Димитър Заков размерът на самолета не предполага той да причини щети на цивилни или инфраструктура.

Човекът, притежавал самолета до преди няколко дни, е Брониус Заронскис от Литва - военен експерт. Продал е машината на 4 юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари