Мистериозен монолит, като изчезналия от Юта, се появи в Румъния

0
Откритието, направено в Румъния на 26 ноември, изскочи като от нищото ден преди структурата да изчезне без следа в Юта
Откритието, направено в Румъния на 26 ноември, изскочи като от нищото ден преди структурата да изчезне без следа в Юта Снимка: David Surber/BBC

Откритието, направено в Румъния на 26 ноември, изскочи като от нищото ден преди структурата да изчезне без следа в Юта

Огромен метален монолит, идентичен на онзи, открит в Юта миналия месец, се появи и в Европа. Откритието, направено в Румъния на 26 ноември, изскочи като от нищото ден преди структурата да изчезне без следа в Юта, пише Metro, цитиран от Факти.бг.

Новият монолит е забелязан на хълма Батка Доамней, близо до град Пиятра Неамт в североизточна Румъния. Според властите не е ясен собственикът на земята, на която е намерена мистериозната находка. Неясно и откъде се е появила самата находка. Румънските власти обаче казват, че за издигане на монолита е трябвало да се поиска разрешение от Министерството на културата.

Мистериозният <strong class='keys'>монолит</strong> от <strong class='keys'>Юта</strong> изникна в... <strong class='keys'>Румъния</strong> (СНИМКИ)

Металният стълб е висок близо 4 метра и поразително прилича на този, открит в Щатите, който пък от своя страна изчезна дни след откриването. Властите в Юта се каниха да премахнат незаконно издигнатия "монолит", но когато пристигнали на мястото, за да свършат това, разбрали, че стълбът вече бил премахнат. Никой не знае как се е появил там, както и как е изчезнал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари