Учени откриха отпечатъци от човешки стъпки на 12 000 години

0
Те се натъкнали на находката случайно
Те се натъкнали на находката случайно Видео: NOVA

Те се натъкнали на находката случайно

Учени в Юта откриха отпечатъци от човешки стъпки на 12 000 години. Те се натъкнали на находката случайно, докато провеждали съвсем различно изследване в отдалечен военен тестови полигон. Става въпрос за 88 отпечатъка от деца и възрастни, информира NOVA.

Според експертите това е едва второто подобно свидетелство за човешки следи на територията на Съединените щати от периода на Ледниковата епоха. Предишната подобна находка е открита в Ню Мексико през миналата година.

Според учените отпечатъците дават информация, която други вкаменелости не могат - като размер, многобройност и специфично движение на групите от хора през този период.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари