Мислеха, че сина ми има само температура, докато не викна "Мамо, аз ослепях"

0
Момченцето е било болно от две коварни болести едновременно
Момченцето е било болно от две коварни болести едновременно

Наташа Дурлинг от Канада, във Фейсбук сподели снимки от ужаса, през който са преминали тя и нейният син, поради немарливостта на лекарите.

В четвъртък се появили първите симптоми, а до събота сутрин, момчето било много слабо, със зачервени очи, висока температура и болки в мускулите.

Наташа много се притеснила, особено поради факта, че Оливър до този момент никога не е бил болен. Тогава се обадила на лекаря, за да се информира за какво става дума. Той предложил да вземе детето в болница, ако в продължение на пет дни температурата не спадне.

В понеделник, състоянието на детето се влошило, то престанало да яде и нямал сили да стане от леглото.

Лекарят констатирал вирусна инфекция!

"И въпреки високата температура, обрив, дехидратацията и цялостното влошено състоянието, ми казаха да се прибера вкъщи, с няколко лекарства и с констатация, че ако състоянието се влоши, да се върнем обратно", казва Наташа.

"На следващата сутрин, Оливър не можеше да стане от леглото. Мислех, че умира! Температурата му бе висока, а устните подути, а очите много зачервени".

Майката отново го закарала в болница, където се усъмнили в морбили и отново го изпратили у дома.

"В този момент се ядосах и настоях да му вземат кръв, да го сложат на системи и детето да бъде прегледано от опитен педиатър", казва Наташа. Когато се появил, педиатъра се ужасил, веднага казал да му вземат урина и да го сложат на система.

"Оливър отиде до тоалетната и малко след това в паника започна да крещи, че ослепява! След това просто припадна", добавя Наташа. 

Лекарите заключили, че Оливър страда от "Кавазаки" синдром, който се проявява с възпаление на кръвоносните съдове и се случва най-често при деца под 5 години.

Симптомите са температура, обрив, подути лимфни възли, уста, език, крака и ръце, както и зачервяване на очите. Това състояние обикновено не оставя последствия, но ако не се реагира навреме, може да се повреди сърцето.

Сега вече имали истинската диагноза, започнали да го лекуват и още на следващата сутрин, обрива изчезнал, а Оливър се чувствал много по-добре.

Искали веднага да го пуснат у дома, но Наташа поискала допълнителни прегледи, при които се е установило, че Оливър наистина страда и от морбили.

Сега е добре, възстановява се, а Наташа цялата история споделя във Facebook. Тя подчертава, че Оливър е може би е сред малкото случаи, при който едновременно са диагностицирани две подобни заболявания.

Източник: Zajenata.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари