Миротворци от Кейфор са ранени при сблъсъци в Косово

1
Сред ранените военни 11 са италианци, от които трима са в сериозно състояние
Сред ранените военни 11 са италианци, от които трима са в сериозно състояние Снимка: ЕПА / БГНЕС

Сред ранените военни 11 са италианци, от които трима са в сериозно състояние

Двадесет и пет военни от многонационалните сили на НАТО в Косово Кейфор (KFOR) са били ранени по време на сблъсъци в северната част на страната, предадоха световните агенции.

Там сръбски протестиращи настояват за изтеглянето на албански кметове. Новината за ранените военни съобщи Кейфор в изявление тази вечер, пише БТА.

Няколко военнослужещи от италианския и унгарския контингент на Кейфор са били мишена на непровокирани атаки и са били ранени, като раните им включват фрактури и изгаряния, дължащи се на експлозия на взривни устройства, се пояснява в изявлението. Атаките бяха определени от НАТО като неприемливи.

А по повод новината, че сред ранените има и италиански военни, италианският премиер Джорджа Мелони заяви, че осъжда възможно най-твърдо случилото се и нарече атаката срещу военните на НАТО абсолютно неприемлива и безотговорна. "Няма да толерираме нови атаки срещу Кейфор. От фундаментално значение е да се избегнат нови едностранни действия от страна на косовските власти и всички страни незабавно да направят стъпка назад, за да се намалят напреженията", заяви Мелони.

Същевременно италианският външен министър Антонио Таяни съобщи, че сред ранените 25 военни от Кейфор 11 са италианци, от които трима са в сериозно състояние.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари