НАТО праща още 700 военни в Косово

0
Насилието трябва да спре, категоричен е адмирал Стюарт Б. Мънч
Насилието трябва да спре, категоричен е адмирал Стюарт Б. Мънч Снимка: БГНЕС

Насилието трябва да спре, категоричен е адмирал Стюарт Б. Мънч

НАТО изпраща допълнителни сили в Косово след сблъсъците в северната част на страната, съобщиха от Алианса, цитирани от АФП и БГНЕС. При скълкновенията бяха ранени десетки войници от ръководените от Пакта мироопазващи сили КФОР.

"Разполагането на допълнителни сили на НАТО в Косово е разумна мярка, за да се гарантира, че КФОР разполага с необходимия капацитет за поддържане на сигурността в съответствие с нашия мандат, даден от Съвета за сигурност на ООН", заяви адмирал Стюарт Б. Мънч, началник на Съвместното командване на съюзническите сили в Неапол. Той е категоричен, че "насилието трябва да спре".

По-късно стана ясно, че НАТО ще разположи още 700 военни в Косово, предаде Ройтерс. Информацията уточни генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, ден след като 30 войници на НАТО и 52 протестиращи бяха ранени при сблъсъци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Българин
    NATO ще ебе ко рушлямските подлоги српските свинепаси! Слава Украина! Героям слава!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари