Мирослав Ненков: Затвориха училищата, защото псевдоангажирани майки се разкрещяха

2
Така цяла година отиде в псевдообучение, добави бившият здравен министър
Така цяла година отиде в псевдообучение, добави бившият здравен министър Видео: btv

Кризата с коронавируса не се управлява експертно, заяви в студиото на „Тази неделя“ по bTV бившият здравен министър Мирослав Ненков.

Той е категоричен, че напрежение между лекари и ресторантьори няма.

Няма противопоставяне. На лекарят му е все едно пациентът, който умира от коронавирус, къде се е заразил. Той иска да го излекува. За колегите ми е все едно къде са се заразили пациентите. За тях е проблем, когато станат много болните“, коментира Ненков.

Той предложи радикална идея за разрешаване на здравната криза.

Бих казал на хората – няма мерки, правете каквото искате. Заразата се предава по въздушно-капков път, трябва да носите маски, трябва да си миете ръцете. Моята теза е, че всеки един човек носи персонална отговорност за своето здраве. Нито личният лекар, нито най-големият професор, нито министърът, нито премиерът отговарят за моето или за нашето здраве“, категоричен е Ненков.

Той коментира, че по този начин хората, които искат да отидат на ресторант, за да вечерят, ще носят сами отговорност за здравето си. „Но когато някой от клиентите влезе в болница, ще има „олеле“, няма лекарство за коронавирус, каза бившият здравен министър с ирония.

Тази криза не се управялва експертно, тя се управлява и много политически. И на експертите не им е лесно“, каза Ненков. По адрес на здравния министър Костадин Ангелов, предшественикът му го определи като „горкия“. „Много лош период му се падна да е министър“, коментира Ненков.

За мен лично няма логика, като гражданин, да са отворени строителните хипермаркети, но не и моловете. Аз затова силно предлагам да се оттеглят от контрола на тази криза. Не е тяхна работа. Хората отговарят сами за себе си“, каза Ненков.

По думите му вероятно има критерии, по които да се управлява такъв тип здравна криза, но те не се използват. „Няма правила“, обобщи бившият здравен министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук