Министерството на транспорта отговори на питане за таксите на Дунав мост

6
Дилян Саманджиев обаче не е доволен от отговора на питането си
Дилян Саманджиев обаче не е доволен от отговора на питането си

Общинският съветник Дилян Саманджиев е получил отговор от Министерството на транспорта относно питането си за таксите на Дунав мост при ГКПП Русе - Гюргево.

"Отговорът, който получих, е в стил, че харчим парите, но не знаем колко харчим.

Няма конкретни цифри в отговора на министерството на транспорта, а и няма отговор на най-важния въпрос колко средства влизат в държавната хазната от такса "Дунав мост -1". Признават, че трафикът в последните години нараства, въпреки опита на българската и румънска страна да го облекчат, че се натоварва пътната инфраструктура въз основа на този трафик, както и че се харчат финансовите средства от таксата за републиканската мрежа, включително и в Област Русе.

Но не знаят колко?!?

Поредният парадокс! Аз съм убеден, че Община Русе трябва да взема част от тази такса и следващите дни ще пиша и до АПИ, но този път с обратна разписка, защото и в Министерски съвет, и в Министерството на благоустройството съм пратил въпросите, и са регистрирани, и само чакам отговор, а от АПИ – нищо, въпреки, че съм писал и на тази агенция. Даже не са регистрирали документа.

Искам да покажа на русенската общественост каква е печалбата от такса "Дунав мост 1" и ако има воля в местното общество да си извоюваме част от таксата да се внася директно в общинския бюджет, ще бъде в полза на настоящите и бъдещи поколения за развитието на нашата община.

Не може само София да взема, трябва и провинцията да се компенсира.

В момента те вземат активите и ни оставят пасивите", пише Саманджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари