Министерството на културата забрани демонтажа на Паметника на Съветската армия

3
Това се е случило на 14 декември, сочи документ
Това се е случило на 14 декември, сочи документ Снимка: БНТ

Това се е случило на 14 декември, сочи документ

Председателят на БСП София Иван Таков разпространи до медиите документ, според който Министерството на културата е разпоредило незабавно прекратяване на демонтажа на Паметника на Съветската армия в София още на 14-ти декември, съобщи БНТ.

От изпратения до медиите документ става ясно, че на 14 декември от Главна дирекция "Инспекторат за опазване на културното наследство" (ГД ИОКН) към Министерство на културата са разпоредили да бъдат спрени всички дейности по демонтажа на паметника. Документът е подписан от главен инспектор Иван Генов. С него е наложена принудителна административна мярка, за която законът предвижда предварително изпълнение, тоест още в четвъртък е трябвало да бъдат прекратени всички дейности по рязането на монумента, пояснява Иван Таков.

Според Иван Таков, Областната управа подлежи на санкции за това, че не се е съобразила с предписанието от ГД ИОКН.

"Тези действия от страна на Областната управа не са просто самоуправство, това е превишаване на длъжностните права и злоупотреба с държавни средства. Документът, издаден от Инспектората към Министерство на културата, беше крит от обществеността в продължение на два дни, за да не спират да безчинстват върху монумента", коментира Иван Таков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    не, даскалче
    разбрахме, че са нарушили закона, което за тях не е прецедент!
  • -1
    4
    daskal
    Абе, идиоти, не разбрахте ли, че НЕ събарят паметника, а само го преместват?!
  • 4
    3
    Ама
    Тези нямат род нямат родина единствено В тъпите глави са долари само за тях са готови да продадат и майка и баща . Да не говори че сега продадоха нас вече не знам кой гледа с добро око на нас.
  • 5
    2
    тези лъжат,
    бончо-бонкерца рече, че паметникът никъде се не водел, щото така рекъл другият всезнайко тони николов! Бончооооо, де си бе пиле шарено всезнаещо?!?
  • 16
    1
    фена на Путин
    Тишина, а ? Ще берем огромни негативи заради този паметник. Прекалихме и се държахме, като дебилни говеда незачитащи собствената си история. И пак се покрихме с позор, отричайки се от собственото си минало. Като Терзиев, от родителите си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари