Пострадалите от бурята могат да кандидатстват за еднократна помощ

3
Сумата е до 1512 лева
Сумата е до 1512 лева Снимка: Dunavmost

Сумата е до 1512 лева

Екипи от Агенцията за социално подпомагане са на терен и започват обходи на къщите в засегнатите населени места, за да окажат помощ и подкрепа на пострадалите при бурята в събота, съобщиха от АСП.

В събота в Североизточна България премина циклон, придружен от ураганен вятър и дъжд. Най-сериозни щети бурята е нанесла в областите Смолян, Търговище, Разград, Силистра и Шумен. Заради унищожителните поражения в с. Лъвино, община Исперих е обявено бедствено положение. В община Дългопол, както и в община Лозница остава частичното бедствено положение.

Социалните работници информират хората за всички възможности за социална, финансова, психологическа и здравна подкрепа. Те съдействат на пострадалите и за подаване на заявления за кандидатстване за еднократна помощ, която е до 1512 лв. Тя се отпуска за покриване на инцидентно възникнали нужди след оценка на нанесените щети. Тази сума ще позволи на пострадалите да покрият неотложни разходи за основни, жизнени потребности, да си осигурят храна, вода, лекарства, облекло. Домакинствата се консултират и относно възможността за подпомагане от фонд „Социална закрила“ на стойност 2500 лв.

Агенцията в спешен порядък прави необходимата организация средствата да бъдат отпуснати и изплатени на семействата, които отговарят на нормативните условия.

Социалните работници остават на терен и ще продължат да оказват помощ и подкрепа на пострадалите семейства, докато това е необходимо. Изпълнителният директор на АСП д-р Надя Танева има готовност да командирова допълнително служители в помощ на бедстващите хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    1512 лв.
    Това е соц.минимум за изхранване на един човек за един месец.Само пенсиите им са по 500 лв. кскво да купят с тази сума? Греди,керемиди или да викат майстор? 15/20 000 минимум искат майстори за покрив.Според зависи фо 35/40 000 лв. Жалка държава,жалка и подигравателна зоц.политика,бих казал цинична и унизителна за членовите и гражданитв на обществото.Иначв за слава Украйна или други инициативи хвърчат милиони,милиарди.За Българире стане ли въпрос,ДуК. Та в коя държава живеем и на кого е тя със нейните данъци и взаимнопомощ,уж? Кой ни управлява?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари