Министърът на транспорта ще инспектира строителството на жп линията Елин Пелин - Костенец

0
Георги Гвоздейков ще се запознае и със строителните дейности на един от тунелите по новото трасе, чието прокопаване приключи преди дни
Георги Гвоздейков ще се запознае и със строителните дейности на един от тунелите по новото трасе, чието прокопаване приключи преди дни Снимка: Dunavmost / архив

Георги Гвоздейков ще се запознае и със строителните дейности на един от тунелите по новото трасе, чието прокопаване приключи преди дни

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков ще инспектира днес работата и напредъка в строителството на жп линията Елин ПелинКостенец в района на град Костенец, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Инспекцията ще се състои от 10:30 часа в Момин проход, община Костенец.

Министърът ще се запознае и със строителните дейности на един от тунелите по новото трасе, чието прокопаване приключи преди дни.

Тунелът е с дължина 579 м и е изпълнен по нов австрийски тунелен метод. Железопътният участък Елин Пелин - Костенец е част от проекта за модернизация на жп магистралата от София до Бургас. Стойността на целия проект от Елин Пелин до Костенец е 1,3 млрд. лв., а средствата са осигурени от Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020.

БТА припомня, че в полезрението на Европрокуратурата са два проекта за обновяване на железопътна инфраструктура в България. Първият е за участък между градовете Костенец и Септември по линията София - Пловдив, финансиран със средства на Европейската изпълнителна агенция за климата, инфраструктурата и околната среда - бившата ИНЕА - на стойност над 130 млн. евро. При втория става дума за модернизация на жп отсечката между Оризово и Михайлово - част от втората фаза на ремонта на жп инфраструктурата по направлението Пловдив - Бургас, финансирана от Кохезионния фонд по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" със средства за над 111 млн. евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ...
    И нея ли ще дадете на Булмаркет да я ползва да си разнася химикалите и горивата. Държавата строи, Булмаркет кърти пари.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари