Министърът на транспорта и съобщенията: Взети са мерки цените на горивата да вървят надолу

0
„Лукойл“ вече е превел авансово данък в размер на 90 милиона лева, напомни Христо Алексиев
„Лукойл“ вече е превел авансово данък в размер на 90 милиона лева, напомни Христо Алексиев Снимка: БГНЕС

„Лукойл“ вече е превел авансово данък в размер на 90 милиона лева, напомни Христо Алексиев

"Нашата политика е „Лукойл“ да си плаща данъците в България, а от друга страна се предприемат всички мерки цените на горивата да продължават да вървят надолу." Това заяви служебният вицепремиер по икономическата политика и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев по време на участието си в петъчния парламентарен блиц контрол, предаде БТА.

От парламентарната трибуна Алексиев припомни, че „Лукойл“ вече е превел авансово данък в размер на 90 милиона лева.

„Очакваме догодина около 600 млн. лева, във връзка с това, че преместиха дейността си в България, да бъдат платени към бюджета от страна на „Лукойл“. Същевременно и цените на горивата вървят надолу“, посочи Алексиев.

Отговорът на служебния вицепремиер по икономическите политиките бе след въпрос на народния представител от ГЕРБ-СДС Делян Добрев, който поиска информация за това дали „Лукойл“ и „Литаско“ вече са преместили дейността си в България и формират ли печалбите си в страната.

„Смятаме да продължим с нашия законопроект, който е за компенсации на потребителите, предвиждащ да се изземат част от свръхпечалбите на групата „Лукойл“ във Фонда за енергийна сигурност“, отбеляза Добрев. Той посочи, че ще се радва, ако администрацията на служебния кабинет окаже съдействие при изготвянето на финалните текстове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари