Иван Гешев: Наведената коалиция предаде за пореден път българските интереси

0
Питам се дали умишлено не водят към фалит единствената ни рафинерия, написа бившият главен прокурор
Питам се дали умишлено не водят към фалит единствената ни рафинерия, написа бившият главен прокурор Снимка: Facebook / Иван Гешев

Питам се дали умишлено не водят към фалит единствената ни рафинерия, написа бившият главен прокурор

В навечерието на Деня на независимостта наведената коалиция предаде за пореден път българските интереси. Депутатите от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС гласуваха отпадането на дерогацията на "Лукойл" за преработка на руски петрол. От икономическа гледна точка тази стъпка може да бъде определена единствено като “самопрострелване в крака”.

Заради дерогацията (изключението), рафинерията в Бургас все още има право да работи с далеч по-евтиния руски петрол. Благодарение на него българите плащат най-ниските цени за литър гориво в ЕС. Излишъкът ни пък се изнася за Украйна на добра цена - сделка, от която печелят всички. Така поне беше до петък. Скоро обаче ще е съвсем друго:

Цените на горивата ще се повишат като цени от 3.50 лв. за литър ще се считат за нормални, а от 4 лв. - за напълно възможни.

По-скъпите горива автоматично ще увеличат и цените на всички останали стоки. Доходите на хората обаче ще си останат същите.

Рафинерията в Бургас ще стане неефективна, ще загуби външните си пазари и бавно ще се запъти към фалит. Вредите за обществото са очевидни.

Въпросът тогава е защо правителството ни причинява всичко това, след като официално никой не го изисква от нас? Много просто - искат час по-скоро да започнем да внасяме пак руски петрол, но на много по-висока цена. На бас, че съвсем скоро ще се опитат да вкарат посредниците си - така, както преди време направиха с газа.

Аз пък гледам с тревога всичко това и се питам дали умишлено не водят към фалит единствената ни рафинерия? А може би някой вече се е огледал в нея и иска да я изкупи на безценица?

Иван Гешев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари