Министърът на енергетиката: Всички доставки от "Газпром" се изпълняват в пълен обем

0
Александър Николов дава брифинг по актуални въпроси
Александър Николов дава брифинг по актуални въпроси Видео: БНТ

Министърът на енергетиката Александър Николов дава брифинг по актуални въпроси.

Той опровергава информации в медиите за цената на природния газ и коментира създалата се паника по бензиностанциите.

Николов заяви, че всички доставки от "Газпром" се изпълняват в пълен обем. Плащанията към "Газпром" към март са извършени успешно и "Булгаргаз" не е в никакви нарушения, предава БНТ.

С цел да се ограничат всякакви рискове БЕХ, както и правителството, в лицето на Министерство на енергетиката са предприели превантивни мерки, за да се гарантира сигурността на доставките. Още от средата на февруари добивът от хранилището в Чирен е ограничен до минимум или преустановен, когато е възможно. Допълнителни мерки са разписани в заповед от министъра на енергетиката.

Количествата, с които "Булгаргаз" разполага, са разпределени така, че да обезпечат текущо в максимален технически добив на газ за март и април, което означава, че е удължен с още един месец добивният сезон. В случай на преустановяване доставките от "Газпром" това ще позволи поне систематичните дружества и задължителните доставки да се изпълняват.

"Булгаргаз" отправи искане към големи търговци на втечнен газ, опериращи в региона, за предоставяне на оферта за доставка на количества през март, в случай на преустановяване на доставките от "Газпром". Към момента получените предложения ценово не отговарят на изискванията на "Булгаргаз", така че да няма допълнително увеличаване на цената на потребителите у нас. Заради това са приети най-ниските предложения от съществуващи други партньори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари