Министърът на енергетиката: Няма нарушения в доставките на природен газ

0
Въпреки това ще подготвим сценарий при настъпване на подобен риск, обяви Александър Николов
Въпреки това ще подготвим сценарий при настъпване на подобен риск, обяви Александър Николов

Въпреки това ще подготвим сценарий при настъпване на подобен риск, обяви Александър Николов 

Министърът на енергетиката Александър Николов обяви, че към момента няма нарушения в доставките на природен газ, като следствие от започналите военни действия между Русия и Украйна. 

Ако това се случи, ще се следват плановете за доставки по алтернативни канали - Южния газов коридор за конвенционален природен таз, както и втечнен газ. Обсъждат се и действия, ако се появи дефицит на горива по бензиностанциите, каза Николов:

Към момента няма индикации, не съществува ясна индикация за забавяне на доставки на петрол, както на рафинерията, така и на търговски принцип. Въпреки това, да, ще проведем разговор с всички корпоративни партньори, възможни, и в близост, при настъпване на подобен риск, да имаме подготвен сценарий. Отново държа да подчертая - към момента не сме получили абсолютно никакви индикации за проблеми в сектора "Доставки на енергийни ресурси"“.

До края на месец март ще се изплащат компенсации заради високите цени на електроенергията и природният газ, реши правителството днес. Ще продължат да действат настоящите схеми за операторите и небитовите потребители на ток и за битовите потребители на природен газ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари