Министър Йорданова с отговор към писмото на Гешев: Не сме упражнявали натиск

0
Изявлението е във връзка с твърденията на главния прокурор, че върху него е упражняван натиск от политици
Изявлението е във връзка с твърденията на главния прокурор, че върху него е упражняван натиск от политици Снимка: БНТ

Правосъдният министър Надежда Йорданова заяви, че не е упражняван политически натиск върху главния прокурор

Изявлението е във връзка с твърденията, че Иван Гешев е изпратил писмо до председателите на Европейския парламент и Европейската комисия за това, че върху него е упражняван натиск от страна на изпълнителната власт.

"Запозната съм с това писмо. Считам че поведението, както моето, така и на управляващата коалиция, и на колегите служебни министри, което настоява главният прокурор да носи своята отговорност за незизпълнение на закона, а и в някои случаи и неговото нарушение, не е политически натиск, а изпълнение на правомощията в съответствие на Конституцията и законите", каза на пресконференция Йорданова, цитирана от БНТ

Въпросният текст е разпространен от "Ние идваме". Председателите на движението Арман Бабикян и Николай Хаджигенов твърдят, че писмото е "опозоряващо" за ключови институции и политици в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари