Министър Ангелов: Няма липса на медикаменти на национално ниво

0
Здравният министър отново призова хората да не прилагат самолечение и да не се презапасяват с медикаменти
Здравният министър отново призова хората да не прилагат самолечение и да не се презапасяват с медикаменти Видео: NOVA

Той отново призова хората да не прилагат самолечение и да не се презапасяват с медикаменти

„Във всички аптеки в София има антибиотици и нискомолекулярни хепарини. От направената проверка от мен става ясно, че в момента няма липса на медикаменти на национално ниво. Има липса на някои хранителни добавки, които се използват за подсилване на имунитета. Хората се водят от някакво притеснение и паника, което не е полезно в този момент". Това заяви министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, който посети тази вечер аптека в „Студентски град" в София, предава NOVA.

Здравният министър отново призова хората да не прилагат самолечение и да не се презапасяват с медикаменти.

„За „зелените коридори" беше проведена дълга дискусия. Идеята е да получим максимален медицински резултат и комфорт за възрастните хора. Имахме разговори с представители на Асоциацията на магазините. Това е най-добрият вариант. Възрастните хора над 65 години могат да ходят в магазина и по друго време, ако имат такава необходимост”, подчерта министър Ангелов.

Той допълни, че двата времеви диапазона за аптеките се въвеждат заради различните характеристики на възрастните, тъй като някои стават по-рано, а други ходят на работа.

Ангелов съобщи още, че фирми ще бъдат проверени за реекспорт на медикаменти от страната.

Здравният министър заяви, че четирите основни доставчици на аптеки са го уверили, че в София има доставени до всички аптеки количества от медикаментите за бременни по начина, по който са се уточнили. 

„В някои аптеки в страната все още не са доставени необходимите количества, но до края на утрешния ден по аптеките, които са на сайта на ИАЛ, ще бъдат доставени количествата антибиотици и нискомолекулярни хепарин", поясни още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари