Минималната работна заплата няма да бъде увеличена

2
Парламентът отхвърли предложението за промени
Парламентът отхвърли предложението за промени Снимка: Dunavmost

Парламентът отхвърли предложението за промени

Парламентът отхвърли предложението на БСП за промени в минималната работна заплата, пише 24 часа.

Идеята на социалистите беше от 1 юли до края на 2023 г. размерът на минималната работна заплата да се определи от Министерския съвет. Тя ще бъде 50% от средната брутна заплата за страната за последните три тримесечия за 2022 г. и първото тримесечие за 2023 г. Те обясниха, че така ще се намалят неравенствата, както и че ще има плавно покачване на сумата. Гьоков обясни, че иначе тя ще бъде близо 1000 лева от 2024 г., което е рязко покачване.

"Тази заплата от 780 лева е унизителна, а още по-унизително е това, което направихте преди 30 секунди. Натискането на бутона "против" не е против внесения законопроект то БСП. Още по-страшното е, че това е политическо решение на новата ви коалиция. Всички в тази зала знаят, че човекът е в центъра на политиката. Вие не поставяте човека в центъра на политиката", обвини ги Ченчев.

И след думите му предложението му бе отхвърлено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Дгд
    Мършиииииии
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари