Александър Симов: Промените в Конституцията ще са епичен провал!

0
Парламентът не е легитимен да боядиса сградата на НС, камо ли да се занимава с Конституцията, заяви той
Парламентът не е легитимен да боядиса сградата на НС, камо ли да се занимава с Конституцията, заяви той Снимка: Александър Симов / Facebook

Този парламент не е легитимен да боядиса сградата на Народното събрание, камо ли да се занимава с Конституцията

Това каза Александър Симов, журналист, бивш депутат от БСП, визирайки нивото на обществена подкрепа спрямо управляващите.

"Това е мнозинство, сформирано при отвратително ниска активност. Мнозинство, което буквално излъга своите избиратели. Промените в Конституцията ще са епичен провал", заяви той, предаде БНР.

Според него амбициите на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски "вече са много по-големи от това просто да не бъде разследван или просто да бъде изваден от списъка "Магнитски":

"Не бих се учудил той да развива амбиции, ако не да стане премиер, то да влезе в изпълнителната власт на достатъчно ключово място... Фактът, че ДПС е това, което е - нещо, което напомня повече на корпоративно паравоенно формирование, отколкото на политическа партия, е вина на всички останали партии. През годините никой не работеше за българските турци и да се опита да им даде някакво представителство. От ГЕРБ направиха някакъв опит. В стратегически план обаче ДПС има проблем. Пеевски да бъде лидер на ДПС - това би било стратегическа грешка. От ДПС добре се усещат, че имат голям проблем, който се появява в последните години - младите турци не припознават ДПС като свой говорител. Рано или късно ще видим и ДПС в политическа криза, ако продължават по същия начин".

В предаването "Политически НЕкоректно" Александър Симов подчерта, че БСП може да бъде обвинявана за много неща, но не и за това, че е влязла в колаборация с ГЕРБ.

"БСП бива припознавана като партията, която е водещата опозиционна в момента. Това е резултат и от поведението ни в последните няколко месеца - на фона на бедствието, наречено "сглобка", която управлява. Основният опонент на БСП е безумието, което управлява в момента... БСП е партията на здравия разум, който надделява над красивия популизъм, който често от "Възраждане" демонстрират".

Той е категоричен, че от вътрешна битка в БСП никой няма да спечели.

"БСП е длъжна да направи широко обединение с партии, които споделят нейната посока. Фактът, че "Левицата" не е поканена, това е признак. Моя позиция е, че "Левицата" беше създадена малко преди изборите през април, тогава тези хора напуснаха БСП, за да я създадат, а сега, няколко месеца по-късно, говорят за обединение на лявото. Коалиция с "Левицата" е като да имаш с въображаем приятел".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари