Мини грил на дърва зарежда смартфона

0
Мини грил на дърва зарежда смартфона
Видео: BioLite

Вече може да планирате екскурзия в планината или излен на открито, без да се притеснявате за батерията на смартфона си. BioLite са истински преносими печки, които се палят с дърва и освен за готвене при лагеруване на открито, позволяват да зареждате телефона си чрез излизащ от тях USB кабел.

Мини печките BioLite използват собствена термоелектрическа технология, която превръща топлината от запаления с дървени клечки огън в електричество. Електричеството от своя страна захранва вентилатор в инсталацията, който поддържа огъня, а излишната енергия може да се използва например за зареждане на смартфона или друго устройство през USB кабел, пише nixanbal.com.

Идейните еко зарядни са с височина 20 см и ширина 12 см, като времето за зареждане на телефон варира, но производителят дава пример с iPhone 4S, който след 20 минути край огъня може да събере енергия за 60-минутен разговор.

Решенията на BioLite изглежда не са нова идея и съществуват отдавна, но сега пристигат и у нас. BioLite грилът вече се продава и в България, а цената му е около 140 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари