Милиони туристи тръгнаха към Албания

0
През този летен туристически сезон, от май до края на юли, страната е посетена от 3 482 836 чуждестранни граждани
През този летен туристически сезон, от май до края на юли, страната е посетена от 3 482 836 чуждестранни граждани Снимка: АТА

През този летен туристически сезон, от май до края на юли, страната е посетена от 3 482 836 чуждестранни граждани

Нарастващият брой туристи, които избират Албания, се потвърждава и от данните на Статистическия институт (ИНСТАТ), съобщи агенция АТА, предаде БТА.

Последният доклад на ИНСТАТ показва, че броят на чуждестранните граждани, които са влезли на албанска територия през месец юли, се е увеличил с 26,2% и е достигнал 1 770 724 души, по-голямата част от които са европейци.

Според данните на ИНСТАТ броят на чуждестранните граждани, които са посетили страната от Европа през юли, се изчислява на 1 694 657 души.

От Америка са пристигнали 45 821 граждани, а от Близкия изток - 14 805 граждани.

Само през този летен туристически сезон, от май до края на юли, страната е посетена от 3 482 836 чуждестранни граждани.

Властите в страната заявиха, че броят на почиващите, които са избрали Албания за дестинация тази година, е надминал очакванията, а в доклад, публикуван от Световната организация по туризъм, страната е класирана на първо място в Европа за първите 3 месеца на тази година по увеличение на броя на туристите. В световен мащаб страната се нарежда на трето място след Катар и Саудитска Арабия.

Не само крайбрежието, но и Тирана и Алпите са любими дестинации.

Общо над 5,2 милиона чужденци са посетили Албания от януари до края на юли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари