Бомбардировачи B-52 ще прелетят над Балканите

0
B-52H Stratofortress е тежък бомбардировач с голям обсег на действие, способен да изстрелва най-широкия набор от оръжия в инвентара на САЩ
B-52H Stratofortress е тежък бомбардировач с голям обсег на действие, способен да изстрелва най-широкия набор от оръжия в инвентара на САЩ

Двата самолета ще извършат прелитания с ниско приближаване над Скопие и Тирана

Два бомбардировача В-52 на американските военновъздушни сили ще прелетят над Балканите по-късно днес в знак на ангажираност към съюзниците от НАТО на фона на повишеното напрежение заради руската инвазия в Украйна, съобщи NOVA.

Двата самолета ще извършат прелитания с ниско приближаване над сградата на правителството в Скопие, Северна Македония, и площад „Скендербег“ в Тирана, Албания. Те ще прелетят и по крайбрежието на Черна гора и Ловриенац в хърватския Дубровник.

„Целта на всяко прелитане е да се демонстрира ангажираността и вярата на САЩ в съюзниците и партньорите от НАТО, разположени в Югоизточна Европа, се казва в изявление на Военновъздушните сили на САЩ в Европа.

B-52H Stratofortress е тежък бомбардировач с голям обсег на действие, способен да изстрелва най-широкия набор от оръжия в инвентара на САЩ.

Съюзниците от НАТО изпращат кораби и самолети, за да подсилят източния фланг на алианса в отговор на агресията на Русия в Украйна. През юни ВВС на САЩ изпратиха и два F-35 за извършване на прелитания с малък подход над Прибалтика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    до 3
    Теле, май нещо не ти харесва мнението на разумните за краварите, а?:) Кажи сега Херо ханъм добре ли ти плаща или просто си дебил и го правиш за без пари?
  • 1
    3
    Станко ти си смел
    член на ВЪЗРАЖДАНЕ! Изкарай кратки шифиорски курсове за пилот- изтребител и ги сваляй тези самолети. Иначе неожидано они можно изходится на твой голова.
  • 3
    2
    русенец
    А защо не летят и над Украйна, да подкрепят и там?:)
  • 8
    1
    Sтанко
    Само да не им се приака, ако случайно срещнат "извънземните" и да опърдят кожените седалки... Защо е нужна демонстрация на нещо, което няма да използват??? Защо не си ги демонстрират там някъде по техните земи ами са тръгнали тук да правят обходи. Ще стане беля... хамериканците само това търсят, ама да не е на тяхна територия...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари