Милиарди комари готови да смучат кръв

0

Милиарди комари са се излюпили край река Марица.

Те са вече в напреднал стадий на развитието си и са готови да смучат кръв. Сега е моментът, когато възрастните комари се чифтосват в рамките на няколко дни. При повечето видове мъжките формират големи рояци, а женските навлизат в рояка за чифтосване.

На тази гледка се натъкна репортер на вестник "Марица" до моста на Герджика. Масата от насекоми беше толкова огромна, че почти превръщаше деня в нощ. Рояците имаха ясни форми, която се променяха постоянно, докато комарите летяха във въздуха -сякаш танцуваха, за да привлекат женски.

„Това е много интересно явление, по някакъв начин красиво, но щом започнат да нападат, ще стане страшно“, коментираха младежи, които бяха решили да приобщят реката и да прекарат вечерта си на брега. 

От общинското предприятие „Дезинфекционна станция“ вече са започнали борба с вредителите. Вече е пръскано по разливите на Марица, които са изключително подходящо място за развитието на насекомите.

„Екипи на предприятието вече три пъти са минавали по реката и са пръскали срещу кърлежи“, каза управителят на ОП-то Деспина Гърова.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари