Миленко е измамник и сексуален насилник

0
Скандалният шоумен е осъден на 3 години затвор за издаване на фалшиви визи
Скандалният шоумен е осъден на 3 години затвор за издаване на фалшиви визи

Скандалният шоумен и тв водещ Миленко Неделковски, който натроши на парчета с чук български паметник в Каймакчалан, е бил осъден на 3 г. затвор за издаване на фалшиви визи за САЩ през 2002 и 2003 г., съобщават македонските медии, пише 168 часа.

Тогава той е бил собственик на фирма, която обещавала да помогне на свои сънародници за снабдяване с разрешения за пребиваване в Щатите.

Освен това жени са се оплаквали от сексуален тормоз от него, подигравал се е публично на посланички в Скопие, коментирайки ги нецензурно. Извън телевизията се занимава със земеделие - отглежда кози. Иначе е луд по офроуд забавленията, хвали се с около 10-ина коли. Личен приятел е на доскорошния премиер на Македония Никола Груевски и даже го защитава от противниците му не само в предаванията си, но и със сила, като се намесва с цяла тумба на антиправителствените митинги.

Определят го като дългата ръка на Груевски. В Скопие е познат със скандалния си, нецензурен и безцеремонен език към всички други освен експремиера и ВМРО-ДПМНЕ. Когато за пръв път попада в ръцете на правосъдието, получава присъда за измама. Според скопския Районен съд журналистът, станал известен у нас от снимката, на която троши паметника в Каймакчалан с чук, е виновен, че е прибрал незаконно близо 35 хиляди долара. Той е прекарал 8 месеца в ареста и е трябвало да му се приспаднат. Но присъдата е заменена с условна от Апелативния съд. По същия случай е заподозряна и директорката на фирмата на Неделковски.

Обвинителният акт твърди, че Неделковски като собственик на "Супер-Б" и Р.И., директор и управител, през 2002 и 2003 г. са измамили четирима скопчани, които са искали да се сдобият с визи за САЩ и са си платили за това. Жертвите на измамата заявили в показанията си, че са видели документи, според които фирмата на Неделковски е представител на американски емиграционен център и посредничи за получаване на американски визи.

Неделковски им казал, че за $34 550 ще снабди четиримата с визи Скопчаните му платили и няколко месеца чакали да си вземат заветните печати. В един момент разбрали, че са измамени и се оплакали в полицията. Тогава македонското вътрешно министерство повдигнало обвинение срещу скандалния водещ и го задържа.

Това не е единственият случай, в който хора са се оплакали на правосъдието от Миленко Неделковски. Журналистката Мери Йордановска го обвинява в сексуално насилие. Тя подава жалба в МВР, което привиква шоумена да дава обяснения защо обижда с нецензурни думи колежката си.

В профила си Неделковски публикувал снимката на Йордановска и я коментирал вулгарен начин и нея, и близките й приятели.

Тя се оплакала и в Сдружението на журналистите, където я накарали да напише жалба до етичния съвет. Копие от документа Мери Йордановска пуснала и до синдиката на журналистите, както и до Съвета за радиоразпръскване. От нито едно от тези места Йордановска няма отговор.

Тя обаче не е завела дело срещу скандалния водещ.

През 2014 г. Неделковски не се посвени да нападне и посланичката на Холандия в Скопие, коментирайки я вулгарно. По същия начин се изказва във фейсбук и за датската посланичка: "Дамата е за пляскане. Да не ме разберете криво - за ръкопляскане."

Заради нецензурните му изказвания Съветът за радиоразпръскване налага глоби на телевизията, в която работи Неделковски. Едната от причините е, когато в шоуто си той пускал снимки на журналисти, говорейки срещу тях. Затова съветът забранява на телевизията да излъчва реклами в продължение на 3 дена.

От Неделковски се оплаква и мисията на ОССЕ в Скопие. Жалбата е отправена до Етичния съвет на медиите и в нея се твърди, че водещият насажда омраза в предаванията си. Какъв е отговорът, засега не е ясно.

Неделковски започва кариерата си на журналист през 1983 г. Тогава той е спортен репортер и дълги години си остава такъв. Може би по семейна линия, защото баща му е първият македонски международен спортен съдия.

Неделковски има син Борис (27 г.) и дъщеря Бона (24 г.), които е завел във Флорида, САЩ, още през 1999 г. заедно с жена си Мила. В момента децата му продължават да живеят зад океана заедно със съпрузите си.

Източник: 168 часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари