Динко отива за "главата" на Миленко!

5
Нашенецът отива да раздава правосъдие в Македония
Нашенецът отива да раздава правосъдие в Македония

"Тръгвам за Миленко! Смятам да намеря дома му и да му потроша с чук колата. Ще снимам цялото изпълнение с телефон и ще го кача в интернет. И след това ще го питам - приятно ли му е на него!".

Не просто ядосан, а бесен е Динко Вълев - прочулият се и в чужбина ловец на мигранти от Ямбол. Дори второто място на Европейското състезание с АТВ-та не може да оправи помраченото му настроение от инцидента, който разтърси Македония и България. Тогава бившият затворник, съден и лежал за измами, Миленко Неделковски помля с чук паметник, поставен в памет на загинали български воини на връх Каймакчалан.

Миленко Неделковски, който в момента се изявява като спортен журналист, сам се похвали с извършеното на историческия връх Каймакчалан, като пусна снимки във Фейсбук. На тях се вижда как размахва огромен чук, с който унищожава паметника. На един от кадрите македонецът се е снимал заедно с няколко свои съратници.

"Същото го чака - това, което той ни причини, го чака и него. Срещна ли го, прошка няма да има. Той първи проля кръв, посегна на историята ни!", заканва се безстрашният Динко и планира пътуването си сам, с личния си автомобил. "Няма да има сблъсък, защото този човек за мен физическо не е играл. Като го емна, ще го подхвърлям във въздуха с юмруци и няма да му дам да стъпи. Дори за сблъсък не говорим, защото влизам в сблъсъци само с достойни хора. А този е мишка страхлива!", казва ямболията.
Той готви истинско отмъщение - препратка към действията на самия Миленко. Смята да направи на чаркове колата му с чук - оръдието на труда, с което бе потрошена плочата.

Решението на Динко е мотивирано от "бездействието на македонските власти", твърди той. Управляващите в югозападната ни съседка са категорични, че санкции за вандалщината няма да има, тъй като паметникът бил незаконен.
Затова Динко решил да вземе нещата в свои ръце - по законите на балканското право, както той се изразява.

Адреналинът на българския ловец на мигранти е приповдигнат и от друго събитие. Той спечели второ място на европейското състезание с АТВ-та през уикенда. И макар да завърши втори заради лош късмет, прибави пореден медал към колекцията си с награди.

"Беше на живот и смърт това състезание, защото не съм се движел по толкова стръмни склонове. Бях първи през цялото време, но за лош късмет ми свърши батерията на GPS-а и съответно този, който беше зад мен, ме мина", разказва за нелепата загуба Вълев. През втория ден от състезанието бил първи, но пък теренът бил по-лек и съответно спечелил по-малко точки. Затова пък изравнил резултата и отново се качил на стълбичката на победителите.

"Да карам АТВ ме възбужда", смее се Динко, но подчертава, че за Миленко тръгва с кола.
Паметната плоча, която македонецът Неделковски потроши, бе поставена това лято от български войници. По-късно министърът на отбраната Николай Ненчев обяви, че няма да ги наказва, защото не са искали разрешение, а ще ги награди. Въпреки че на плочата пише, че е в памет на загиналите за обединението на България през Първата световна война, македонски медии разтръбиха, че тя е в чест на българските фашистки окупационни сили.

Снимките с трошенето на паметника предизвикаха остри реакции. Профилът на Миленко Неделковски бе залят от коментари на българи, обвиняващи го, че преиначава историята и е сърбоман. "Боклук мръсен", "изрод" и "свиня" са най-леките обръщения към македонеца, а някои наши сънародници отправят и сериозни заплахи за саморазправа.

Писанията на разярените български патриоти съпровождат всичките съобщения, които Миленко е качил на стената си.
Най-острите реакции у нас бяха на директора на Националния исторически музей Божидар Димитров и на министър-председателя Бойко Борисов. Професор

Димитров заяви, че ще съди вандала, а НИМ е взел решение на директорски съвет да възстанови български военен паметник на Каймакчалан. "Ако не вземат мерки с това да чупят с чукове български паметници, ще имат много неприятни срещи след това“, отсече и премиерът Бойко Борисов.
Действията на Неделковски най-вероятно ще струват скъпо на съседката ни, която драпа от години да стане част от Европейския съюз. Подкрепата на България за Македония пред общността виси на косъм. Същевременно Гърция също е против присъединяването на Македония от край време.

Трошачът на паметници - кримка

Неделковски има доста противоречива репутация. Той води телевизионно шоу, но преди години доста време бе клиент на македонската прокуратура.

Македонската Уикипедия съобщава за "криминалните активности" на Неделковски. През 2002 и 2003 г. е бил шеф на фирма, посредник за получаване на визи от САЩ. През 2006 г. е прибран в затвора "Шутка" за 7 месеца. Обвинен е в измама на 22-ма души, но по-късно присъдата е заменена с условна. Македонски медии съобщиха, че деянието на Неделковски сигурно няма да бъде наказано, тъй като паметникът е незаконен.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари