Милена Стойчева: Командировките ми в чужбина дори не са били достатъчно

1
Министърът на иновациите и растежа в оставка счита упрека за многобройните пътувания за несериозен
Министърът на иновациите и растежа в оставка счита упрека за многобройните пътувания за несериозен Снимка: БГНЕС

Министърът на иновациите и растежа в оставка счита упрека за многобройните пътувания за несериозен

"Пътуванията и командировките ми в чужбина дори не са били достатъчни за реализирането на амбициозната програма. Ако не го направим сега, изгубваме всички възможности", заяви министърът на иновациите и растежа в оставка Милена Стойчева в отговор на журналистически въпрос в Министерския съвет как се чувства, като чува упреци, че много пътува.

Стойчева определи тези коментари като несериозни и заяви, че това не може да бъде тема на разговор, особено за човека, който има основна отговорност да развива възможностите за представянето на България в чужбина и създаването ѝ на ново лице. "Истински вярвам, че страната има много голям потенциал, особено в сферата на новите технологии и на хората, които притежават таланти", каза Стойчева, цитирана от БТА. "Като министър на иновациите и растежа, който отговаря за привличане на инвестиции, смятам, че мога много добре да представя България", подчерта министърът в оставка.

В отговор на въпрос знае ли си оценката като министър, тя отговори, че е поела отговорност и ангажимент към една програма, която изпълнява и в момента. "За нас нашето изпълнение на програмата е доста добро. Работим с много висок стандарт. Не знам каква е оценката", каза Стойчева. Тя подчерта, че тя и екипът ѝ са си поставили много високи изисквания.

"За мен участието в този кабинет беше свързано с това да поема гражданска позиция и да отговоря на нуждата да имаме отговорно правителство, което да подкрепи България в развитието ѝ. Водя се от тази цел и задача. В някакъв смисъл чувствам това като гражданска позиция и отговорност", заяви министърът на иновациите в оставка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    daskal
    Браво! Каква блестяща наглост! Наполеон Бонапарт: "Най-добрата защита е нападението!" Това "министерство" ми е по-любимо дори от министерството на туризма. Тези са нещо като министри на водопад. Малко ѝ били командировките. Ами да го кръстят министерство на командировките и да се приключва! Как е възможно да се плащат милиони за подобна глупост! Иновации и растеж... В най-мизерната, бедна, болна и изостанала страна на Европа! Думи нямам!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари