Бум на пътуванията у нас, очаква се пренаселване от туристи

1
"Пренаселване ще има между 25 юли и 10-ти август. Тогава ще има затруднение във всичко - придвижване, хранене, намиране на храна. Голяма част от местата за настаняване вече са ангажирани”, каза Румен Драганов
"Пренаселване ще има между 25 юли и 10-ти август. Тогава ще има затруднение във всичко - придвижване, хранене, намиране на храна. Голяма част от местата за настаняване вече са ангажирани”, каза Румен Драганов Видео: NOVA

Бум на пътуванията в страната и чужбина, отчитат от Института за оценки и анализи в туризма

„На хората много им се пътува. Това го виждаме както в пътуванията за чужбина, така и в пътуванията в България. Много от хората предварително са резервирали. Всички се научиха, че могат да резервират, защото няма санкции от отказ на анулацията”, заяви директорът на института Румен Драганов пред NOVA

По думите му има абсолютно увеличаване на броя на пътуванията в чужбина.

„Конкуренцията е изключително голяма в цените. В Европа, в Северна Африка и Средния Изток цените се запазиха същите като преди пандемията”, обясни Драганов.  

Данните сочели, че летище София реализира 240 полета на ден, което е 4 пъти повече отколкото по време на пандемията.

„Спирането на полетите Украйна - Русия направи така, че компаниите да търсят нови пазари, нови дестинации. Виждаме огромен интерес към летищата във Варна, Бургас и Пловдив. Пренаселване ще има между 25 юли и 10-ти август. Тогава ще има затруднение във всичко - придвижване, хранене, намиране на храна. Голяма част от местата за настаняване вече са ангажирани”, каза Драганов.

Изключително интензивни са пътуванията в страната, включително в планините.

„Говорих и с председателя на Българския туристически съюз Венци Венев. Той ми каза, че над 40 000 са излезли на излет в планината този уикенд”, каза Драганов.

Още в първите десет дни на май се очакват над 1 милион пътувания. От тях около 200 000 ще бъдат в планината. Очакванията са и летният сезон да бъде добър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари