БСП поиска незабавната оставка на военния министър

3
Продажбата на оборудването на АЕЦ "Белене" на Украйна цели да се прикрие една далавера, посочи Корнелия Нинова
Продажбата на оборудването на АЕЦ "Белене" на Украйна цели да се прикрие една далавера, посочи Корнелия Нинова Видео: NOVA

Продажбата на оборудването на АЕЦ "Белене" на Украйна цели да се прикрие една далавера, посочи Корнелия Нинова

"Нашите подмазвачи, или как да ги нарека - слагачи, бързат да бъдат по-католици от папата. Ние да заявим категорична позиция за приемането на Украйна в НАТО. Без да отчитат факта, че се намираме на няколко стотин километра от конфликта и можем да бъдем превърнати не само в прифронтова държава, но и в жертва на тази война. Затова категорично се противопоставяме и няма да подкрепим тази декларация", заяви Нинова, цитирана от NOVA.

По думите ѝ в много спешен порядък се бърза да се приеме решение за продажба на двата реактора за „Белене”. „Ще гласуваме против, разбира се. Бърза се заради посещението на президента Зеленски в България. Целта, която обявяват не е истинската. С продажбата на двата блока се цели да се приключи завинаги с проекта „Белене”. Както и да се скрие една далавера. България е платила 600 милиона за оборудване, което го няма. А на площадката има оборудване за около 250 милиона. Разликата е потънала в нечий джобове. И с тази сделка се цели да се прикрие истината за кражбата и корупцията.

Тя коментира и имунитета на Бойко Борисов, от който той заяви, че сам ще се откаже. „Отчитаме съгласието му е като една малка крачна на победа на БСП и хората, които искат справедливост. За 12-годишното му крадливо управление. Но това е много малка крачка. Голямата и истинската крачка и победа ще бъде, когато има справедлив процес и се стигне до осъдителна присъда. Сега той си дава имунитета под натиск. Втора точка беше задължителното гласуване в зала на имунитета. И вероятно е знаел, че ще падне и затова бърза пред вятъра”, подчерта тя.

Нинова поиска и незабавната оставка на военния министър Тодор Тагарев. “Относно предложението на Тагарев за евентуалното разполагане на база на НАТО в Черно море - ние искаме незабавно оставката му. Той е вреден за България. Действията и думите му са опасни за националността сигурност, за гражданите, за мира и за неутралитета, за който настояваме”, каза лидерът на БСП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    15
    до 14
    Явно не си бил там, а вместо аргументи си служиш с обиди! Кво да ти рече човек, освен, че си „лекуваш“ тука комплексите!
  • -3
    14
    До 13
    Преди 2години бях там и с очите си видях действителността на живота в Русия ! Какви посолства, какви леопарди ,бе червено говедо .с промит мозък! Какъв доброволец ,бе АБПФК ! Ти още си под влиянието на Коминтерна !Колко леопарда са утрепали ? Ти или аз слушаме посолства ? Какъв президент са избрали руснаците ! Ти въобще гледал ли си нещо друго освен ТАСС ! Май като ви спряха парите , надеждите ви за нов 9. 9.1944г ,се изпариха и полудяхте !
  • 7
    13
    До ВП
    Кога се върна от там ,че видя ,че живят в 19 век ? Аааа викаш по телевизора това показали ? Много оригинално 1 Я кажи бе байно или бульо -все тая - как тези мужици от 19 век треоят "Леопардите " ? С тояги ли ? Кажи пак тези мужици от 19 -век ,как така става ,че избират президента на най ,ама най ,ама най задлъжнялата държава ?.Че и на всяка друга ,която си изберат ? Ей така от 19 - ти век ;-) ! Или това ти нашепват от посолствотО? Що не се възползваш от леснината - запиши се доброволец в Украйна ,страх те е от някакви примати ,които са още в 19 - ти век? Не се страхувай баце - ще се радваш на живота около 3 дни ,колкото на украински войник .
  • -2
    12
    Бивш
    Корнелке ,остави Тагарев ,а кажи защо БСП - Петрич отхвърля партията ти и ще се явява самостоятелно на местните избори ! Разпадът Е ПЪЛЕН !
  • 0
    11
    112
    Разбрах ,че синът на Нинова се е преместил от САЩ във Магадан ! Вярно ли е ? Питам Пламен Рашев !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари