Милена е била вързана и бита преди смъртта си

1

Поне в продължение на месец Стоян Зайков-Чане е следял бившата си приятелка Милена Шишкова, преди да я убие в дома ѝ в Костенец, искал е да бъде пак негова жена, пише 24 часа.

Това гласи една от версиите на разследването за убийството на 38-годишната фризьорка от Костенец, за което полицията съобщи в петък.

Наскоро Милена се е оплаквала на сестра си Славяна, че виждала следи от обувки в банята.

Двамата със Стоян се събирали и разделяли често в последните 2 години.

Последният разрив в отношенията им настъпил преди около 2 месеца.

“Не го искам, потиска ме”, казала фризьорката на сестра си.

Славяна сподели, че преди дни Милена ѝ доверила, че изпитва страх от бившия си. Въпреки това обаче не е подавала жалби в полицията или прокуратурата.

Милена и Стоян имали и общ бизнес – въртели погребална агенция. 43-годишният рецидивист взел сина им Стивън и отишъл да живее с него в дядовата си къща. Именно 14-годишният ученик е последният, който видял Зайков.

“Излизам и ще се върна”, казал Стоян на сина си в четвъртък около 20 часа.

Предполага се, че тогава Зайков направо е тръгнал към дома на Милена. Тъй като тя сменила ключалката, мъжът влязъл в къщата, след като разбил прозорец с отвертка.

Двамата се скарали, тъй като Чане ревнувал и твърдял, че Шишкова му изневерява и го прави за смях пред целия град, обясниха разследващи.

“Не е имала друг мъж. От сутрин до вечер работеше в салона, изкарваше много пари. Тя беше прочута фризьорка, при нея идваха да се подстригват и хора от околните села”, разказа през сълзи сестра ѝ Славяна.

Тялото на Милена било намерено близо до къщата и? на ул. “Рила” 63. СНИМКА: Десислава Кулелиева

Милена е била пребита в коридора на къщата си, по стените имало множество пръски кръв. След това Зайков вързал ръцете на жертвата и я прострелял 2 пъти в главата с куршуми 22-и калибър.

43-годишният рецидивист няма законно оръжие. Смята се, че е преправил въздушната си пушка. Тя не е открита в дома му, а и съседи казали, че чули 2 изстрела като от пневматично оръжие.

След убийството Стоян изнесъл трупа на Милена на 15-ина метра пред дома ѝ на ул. “Рила” 63и го захвърлил. Оттогава следите му се губят, а МВР го издирва.

Тялото на жената било открито в петък сутринта. Тогава Стивън се събудил и видял, че баща му го няма вкъщи. Отишъл до дома на майка си, за да ѝ каже, че Стоян е изчезнал, но попаднал на кръв в коридора и се свързал с леля си Славяна, която живеела с майка си в близкия град Момин проход.

Сестрата на Милена подала сигнал в полицията, а криминалисти открили тялото. До него имало бутилка с боеприпаси.

“Много симпатична, приятна жена, макар че е от ромски произход”, каза съседка на Милена. Добави, че в къщата си на улица “Рила” 63 фризьорката от известно време живеела сама. Скоро комшиите не били виждали бившия ѝ мъж да влиза.

Веднага след като се разбрало за кръвопролитието, Стоян бил обявен за издирване, полицаи завардили и входовете на града. 2 дни вече го търсят униформени, барети, дрон. Вдигнаха и хеликоптер.

Двама души съобщили в полицията, че видели Зайков. Единият посочил като място, на което го забелязал, гората до Костенец, а другият - до Елешница. Търсенето там не дало резултат.

“Затруднени сме, тъй като в последната година той не е ползвал мобилен телефон и не можем да видим местата, на които е ходил”, обясниха от МВР. Оттам посочиха, че проверяват периметър от 14 километра около Костенец.

Приоритетен район бе около Горна Василица, където мъжът имал наследствен имот.

“Не е лош човек, постоянно вървеше със сина си Стивънчо”, описа издирвания жена от Костенец. Нейни съграждани обаче са на мнение, че Стоян е брутален апаш, от когото е пропищял целият Костенец.

Други допускат, че 43-годишният мъж вече може да е сложил край на живота си. “Може и да се е обесил, казват, че е вземал въже”, обясни възрастна жена.

Зайков е с присъди за кражби и унищожаване на чуждо имущество. Лежал е няколко пъти в затвора. Едно от първите му престъпления също е от ревност. Преди години жена го отхвърлила, а той запалил стълбите пред дома ѝ.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари