Милен Керемедчиев: Вероятно енергийната криза ще почука на вратата ни

0
Има ли риск от Трета световна война
Има ли риск от Трета световна война Видео: NOVA

По думите му засега няма риск от Трета световна война

За трета световна война не може да говорим, но енергийната криза е много вероятно да почука на нашата врата. ЕС не научи урока от кризата с Крим". Това заяви в ефира на „Здравей, България" бившият зам.-министър на външите работи Милен Керемедчиев.

Путин стартира втори етап на своя план, който повтаря този в Крим. Руският президент изчака да види какви ще бъдат мерките и санкциите от САЩ и ЕС. Те бяха доста меки и това му даде възможност да добие желанието да продължи със своята инвазия”, коментира Керемедчиев.

По думите му е имало и момента на дезинформация.

Говорих с мои източници в Украйна. Имаше една дезинформация при обикновените украински граждани, че НАТО и САЩ ще влязат на украинска територия и ще защитят народа от руската инвазия. Нещо, което е вървяло в украински медии. Те са очаквали това, което беше споменато и от Байдън и Столтенберг, че няма да има реални военни действия между части на НАТО и Русия. Украинската армия има пълното право за защита. Говорим за рязка ескалация на напрежението”, каза още бившият зам.-министър на външните работи.

Според Керемедчиев Украйна е оставена да се защитава сама.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    ...
    Когато управляващите са скапани, народът страда и тук няма място за "вероятно" и "малко вероятно" ! Русия винаги се е държала чисто и недвусмислено. Да видим управляващите в България какви сигнали им подават: не може вечно да играят по тънката струна на това, че стоим на пътя на интересите на Русия и че те си ни обичат по принцип, за справка: Априлското въстание. Иска се недвусмислена позиция, а не "искам, ама нямам желание".
  • 2
    1
    любопитен
    Докога този експерт по всичко ще дава мнения. То не беше зам министър на икономиката, после зам министър на външните работи, директор на Балгарски пощи. А и също така няколко политически партии. Вещ, много вещ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари