Милен Керемедчиев: Путин заплашва цялата териториална цялост на Украйна

0
Според Керемедчиев, Путин създава буфер между териториалната близост на крилото НАТО в Полша и Прибалтийските държави, и Русия
Според Керемедчиев, Путин създава буфер между териториалната близост на крилото НАТО в Полша и Прибалтийските държави, и Русия

Изявлението на Путин за признаването на Донецката и Луганската народни републики беше смразяващо със своята решителност, с много хладнокръвни нападки към Украйна.

Това коментира в "Денят започва" по БНТ дипломатът Милен Керемедчиев.

Путин постави под съмнение съществуването на Украйна като държава, твърди, че тя е измислена от Ленин и СССР и винаги е била откъсната от Русия, допълни Керемедчиев.

"Путин заплашва цялата териториална цялост на Украйна, той не приема, че тази държава трябва да съществува", обясни дипломатът.

По думите му, с признаването на двете републики, Путин затваря страницата отворена през 2014 г. с анексирането на Крим.

Според Керемедчиев, Путин създава буфер между териториалната близост на крилото НАТО в Полша и Прибалтийските държави, и Русия.

"Опасността е за още дестабилизация в Украйна, ако Европа признае независимостта на Донецк и Луганск, които са самопровъзгласили се държави, допълни дипломатът. По думите му, от огромно значение в тази ситуация е ролята на ООН.

Тази реч на Путин относно Украйна може да бъде приложена и за други страни", допълни Керемедчиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Bdjdsjjsjns
    Realnite razmeri na ukraina spored istoricheska informaciq sa kolkoto dneshna Balgariq. Perifernite teritorii sa Polski, Ungarski, Ruski i Romanski.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари