Милен Иванов: Хората забравят, че Васил Божков е математик

1
Всичко при него е изчислено, коментира бившият заместник-ректор на Академията на МВР
Всичко при него е изчислено, коментира бившият заместник-ректор на Академията на МВР Видео: bTV

Всичко при него е изчислено, коментира бившият заместник-ректор на Академията на МВР

Васил Божков е изключително интелигентен човек. Хората забравят, че той е математик. Всичко при него е изчислено. Предстои да разберем каква е цената. Той е от малкото хора, които могат да разсекат „гордиевия възел“ и преходът да свърши. За едни ще свърши добре, за други - зле. След 30 години това трябва да приключи, за да тръгне държавата напред“.

Това каза в предаването доц. Милен Иванов, бивш заместник-ректор на Академията на МВР, цитиран от bTV.

Ако Божков реши да сподели цялата информация за хората, с които е работил, в един съдебен процес, нещата ще станат интересни. Пластовете няма да се разместят, ще се преподредят в коренно различна конфигурация“, добави той.

„Преходът продължи прекалено дълго. Васил Божков няма да е Робин Худ, но може да сложи край на прякорите в политиката. Важно е да се изсветлят и приключат всички политически и икономически взаимоотношения, които влияят на живота на всеки един гражданин. Има повдигнати 19 обвинения срещу него. Прокуратурата може да сложи една черта и да приключи прехода“, посочи доц. Милен Иванов.

Остава неизговорено на каква цена Васил Божков се връща в България, допълни журналистът Асен Генов.

„От съобщението на прокуратурата стана ясно, че става ясно за свидетел. Ако Божков ще свидетелства, явно става дума за сделка с обвинението, за да съдейства и помогне в разкриването на престъпления“, каза той.

Усещането на хората, че ще дойде справедливост или възмездие от хора с прякори е сериозна обществена диагноза. В България не се е появявал Робин Худ. Тези разкази идват от хора, които в едни други времена биха били клиенти на Робин Худ. Това трябва да е сериозен акцент в публичното говорене по темата“, коментира Асен Генов.

Виждахме едни арести и едни внесени обвинения, които не издържат. Прекратяват се по давност следствени действия. Това засилва потребността на обществото да чуе разказ за справедливостта дори и от хора, за които се съмняваме за законното им съществуване“, добави журналистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Аз
    Какви ги приказва? Робин Худ. Бандитите от прехода се бият помежду си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари