Михайло Подоляк: Украйна няма нищо общо с кървавите събития в Москва

0
Киев се разграничи от терористичната атака в руската столица
Киев се разграничи от терористичната атака в руската столица Снимка: ТАСС

Киев се разграничи от терористичната атака в руската столица

"Нека изясним нещо - Украйна няма абсолютно нищо общо с тези събития." Това каза преди минути съветникът на ръководителя на канцеларията на Володимир Зеленски - Михайло Подоляк, коментирайки кървавата атака тази вечер в концертната зала "Крокус Сити Хол" в град Красногорск в Московска област, предаде Actualno.

Ние водим интензивна пълномащабна война с руската армия и всичко, което правим се случва на бойното поле в Украйна - активни бойни действия и настъпление, за да изгоним редовните руски войски от територията ни и да завършим тази война, каза Подоляк.

Той припомни, че руските власти не за първи път стоят зад атаки срещу собствените си граждани, преследвайки определени цели. Същото заявиха и от украинското разузнаване: "Путин започна кариерата си именно по такъв начин и иска да я завърши със същите престъпления срещу собствените си граждани", каза малко по-рано говорителят на разузнаването Андрий Юсов.

"Стъпвахме направо върху труповете!"

Междувременно очевидка, присъствала в концертната зала, разказа, че на хората вътре се е наложило буквално да стъпват върху трупове, за да се измъкнат навън.

Полина Л. е била в залата заедно с майка си и приятеля си, тримата са успели да излязат от нея невредими. "Бягахме направо през труповете. После пътувахме на стоп няколко километра, страхувахме се, че ще стрелят и на улицата", разказва тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    3
    Коко Пъпеша
    Когато водиш терористична външна политика, жертви на тая политика не са само хората извън Русия но и сред руснаците. Изнасяш ли тероризъм , също внасяш тероризъм.
  • -2
    2
    Иво
    Който сее тероризъм получава тероризъм. Жалко за невинните хора, жертва на терористичната политика на Путин, Медведев, Лавров и останалите в Кремъл!
  • -4
    1
    еме на денон
    Вие сте хибридчици на агресорите сащ и англия!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари