Михайло Подоляк: Следващите 48 часа ще са решаващи за Русия

0
Днес в Москва бе въведен режим на контратерористична операция
Днес в Москва бе въведен режим на контратерористична операция Снимка: fakty.ua

Днес в Москва бе въведен режим на контратерористична операция

Високопоставеният съветник на украинския президент Володомир Зеленски – Михайло Подоляк, заяви в "Туитър", че съдбата на руския президент Русия Владимир Путин ще бъде решена скоро на фона на въоръжения бунт на ръководителя на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин, предаде ДПА и БТА.

"Следващите 48 часа ще определят новия статут на Русия", се казва в поста на Подоляк.

"Може да започне масирана гражданска война, може да се договори предаване на властта или пък да настъпи временна пауза преди следващата фаза от падането на режима на Путин", допълва съветникът на Зеленски.

"Всички потенциални играчи сега избират на коя страна да застанат. Засега в Русия цари оглушително "елитарно" мълчание", допълни Подоляк.

ДПА припомня, че вече 16 месеца Русия води широкомащабна война срещу съседна Украйна и досега наемниците от "Вагнер“ бяха сред най-важните бойни части.

По думите на Пригожин, сега неговите бойци са установили контрол върху важни военни обекти, принадлежащи на руската армия, в южния руски град Ростов на Дон, включително и летище.

Днес в Москва бе въведен режим на контратерористична операция.

Владимир Путин нарече бунта на частната армия на "Вагнер" "предателство" и обяви, че ще има последствия за хората, стоящи зад него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари