Михаил Миков: Резултатите на тези избори за БСП са мрачни

0
Бодрото им отчитане като отлични от страна на ръководството е още по-неприятно
Бодрото им отчитане като отлични от страна на ръководството е още по-неприятно Снимка: БГНЕС / Архив

Резултатите на тези избори за БСП са мрачни и бодрото им отчитане като отлични от страна на ръководството е още по-неприятно.

В над 100 общини БСП няма да може да направи самостоятелна група от общински съветници, защото ще има по един или двама съветници. Победите в четири областни града са безспорен успех, но не трябва зад тях да се скриват провалите. Само в 11 общини БСП ще има мнозинство в общинските съвети.

Това каза в сутрешния блок на bTV бившият председател на БСП Михаил Миков, който коментира отминалите местни избори.

"Мая Манолова постигна успех в София и това не може да се отрича. За мен обаче категорично партията трябва да издига свои кандидати за кметове. Има едно размиване на БСП в столицата и на няколко места столичната организация подкрепи десни кандидати за районни кметове. За мен най-тежките резултати на тези избори са тези, че над 50% от хората не излязоха да гласуват. Това трябва да стресне всички политически партии. На тези избори видяхме и опити за разправа с хората, които имат различно мнение с ръководството на БСП. Видяхме какво стана във Варна. Във Видин случаят също е специален. Има много клакьори около председателката Корнелия Нинова. Той никога не е стъпвал във Видин, но в момента се опитва да дава решения на проблемите. Какво е бъдещето на Нинова - ще реши партията. По-големият въпрос е какво е бъдещето на БСП", обяви Миков. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари