Михаил Горбачов бе погребан в Новодевическото гробище

1

Първият и единствен президент на СССР Михаил Горбачов бе погребан в Новодевическото гробище в Москва

В погребението се включи и почетен караул, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Ковчегът с тленните останки на Горбачов бе докаран на гробището, покрит със знамето на Русия. В траурната процесия се включи и нобеловият лауреат за мир Дмитрий Муратов, който е главен редактор на вестник "Независимая газета". Той носеше снимката на Горбачов. Ковчегът бе спуснат в гроба на семейния парцел на Горбачови под залп на почетния караул и химна на Руската Федерация. Горбачов бе погребан редом до съпругата си Раиса.

После на гроба бяха поставени много венци, в това число от правителството, от Дмитрий Медведев и от Руския еврейски комитет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Дай боже
    Дано по дълбоко да са го ровили че да не се пръкне друг като него
  • 4
    1
    русенец
    Поклонението пред Юрий Никулин е било 3 дни, прекратили са го от хигиенни съображения. Същото е било и с погребенията на Сталин и Ленин. Поклонението пред Горбачов е било малко над два часа. Едва ли има друг руски политик, направил толкова много за запада и толкова малко за собствената си страна.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари