Миглена Христова, АИКБ Русе: Професионалното образование да мине изцяло в дуална система на обучение

0
Според нея, по този начин ще се реши до голяма степен проблемът с недостига на квалифицирани кадри във всички икономически дейности
Според нея, по този начин ще се реши до голяма степен проблемът с недостига на квалифицирани кадри във всички икономически дейности Видео: КИС 13

Професионалното образование да мине изцяло в дуална система на обучение

Това предлага регионалният представител за Русе на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ Миглена Христова, която е и член на Управителния съвет на Българската асоциация за текстил и кожи /БАТОК/, предава КИС 13.

Според нея, по този начин ще се реши до голяма степен проблемът с недостига на квалифицирани кадри във всички икономически дейности.

Вижте повече във видеото, абстрахирайки се от това, че госпожата дава интервю със слънчеви очила, в разрез с  протокола и етикет на поведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    8
    Гост
    Дуалното обучение не включва ли задължително платена практика/стаж в някоя фирма? Нали много се смяхте на ученическите бригади, едно време? Нали се възмущавахте, че били експлоатация на детски труд?
  • 4
    7
    В.П.
    Ако разумни хора направят анализ на знанията и уменията на учителите по проф. подготовка в т.н. Професионални гимназии, знаете ли на какво ще се натъкнат ? Тия хора нямат въобще стаж по специалността на работно място в реалното производство ! Специалностите им са от " Метеорология" до "Етикеция и комплименти " ! Попитайте РУО Русе каква е специалността на "Експерта "-Професионално образование , да видите какво ще ви отговорят ! И да тази кажат има ли тази жена един ден трудов стаж извън училище ? И какво чакате от нея ? Тя няма хабер от нищо ! И после 'Дуално обучение " Татова е претоплената манджа СПТУ !
  • 6
    6
    Ауууу, каква стана тя
    Ама до преди 10-на години дуднехте: "Напускай бе, 100 човека чакат на портала за твоето място". Е, къде пък са тия на портала моето място? Аз напуснах. Ти си изгуби ипотекираните имоти. Аре яж ми снакса. То в бизнеса е така.
  • 6
    5
    Русенец
    Госпожата наясно ли е, че образовани кадри има, но няма кадри, готови да бъхтят за малко пари? Направете им заплатите, като в ЕС, и ще се учудите, как изведнъж ще се пръкнат кадри.
  • 7
    4
    Русенец
    20 000 лв струва на България да образова един човек. И когато той излезе с диплом на пазара на труда, огледа се, па се уплаши от предлаганите му условия на труд и заплащане, па си хване самальота, па се дигне, та чак у Европата, да слугува. Никое образование не може да принуди хората да търпят глада, който им се предлага тук.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари