MI6 предлага на руснаците да се включат в борбата срещу Путин

0
Призивът дойде от ръководителя на службата Ричард Мур
Призивът дойде от ръководителя на службата Ричард Мур Снимка: Wikipedia

Призивът дойде от ръководителя на службата Ричард Мур

Ръководителят на MI6 Ричард Мур отправи призив в реч пред Британския институт за сигурност и борба с тероризма в Лондон. Той заяви, че MI6 е "решена да работи с онези в Русия, които искат да видят различно бъдеще за страната си", предаде „А Нюз“.

Ръководителят на британската служба за външно разузнаване призова руснаците, ужасени от войната в Украйна, да обединят усилията си с неговата разузнавателна служба и да сложат край на кръвопролитията. Във втората си реч, откакто стана шеф на тайната разузнавателна служба през 2020 г., Мур заяви, че не се очертава голяма перспектива Русия да възстанови инерцията си в Украйна, предаде NOVA.

Произнасяйки речта си в британското посолство в Прага, той сравни настоящата ситуация в Украйна с Пражката пролет през 1968 г., когато Съветският съюз потушава либерализиращите реформи.

"Докато стават свидетели на продажността, спречкванията и бездушната некомпетентност на своите лидери - човешкият фактор в най-лошата му форма - много руснаци се борят със същите дилеми, както техните предшественици през 1968 г.", каза Мур. "Приканвам ги да направят това, което направиха други през последните 18 месеца, и да се обединят с нас. Вратата ни е винаги отворена. Техните тайни ще бъдат на сигурно място при нас и заедно ще работим, за да сложим край на кръвопролитията", призова ръководителят на MI6.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    MI7
    На тези от MI6, каква им беше офертата, когато начело на Русе беше Елцин, че забравям? Или тогава май не искаха да помагат на тези "които искат да видят различно бъдеще за страната си", по-удобно им беше да поддържат един пиян човечец, търкалящ се по летищата за държавен глава на Русия. Май нямаха проблем, че руснаците "стават свидетели на продажността, спречкванията и бездушната некомпетентност на своите лидери - човешкият фактор в най-лошата му форма"... То и при нас не е много по-различно - концесията на Лукоил - може, нищо че ще се отрази на цената, но концесията на „Дънди Прешъс Металс“ - не може!
  • 1
    3
    хаха
    За това ли на протестите срещу Путин и войната, в Москва имаше хиляди хора? И това при положение, че са наясно, че ще ги пратят в Сибир? Викаш тия хиляди млади хора гласуват за Путин ама иначе ходят да протестират срещу него...За съжаление цялата Русия е под властта на бившето КГБ. Там смяна на властта може да стане само и единствено по волята на КГБ.
  • -1
    2
    daskal
    До 1 - хаха, абсолютно прав си. Предполагам, че живееш в Русия или поне си се запътил натам. Радвам се, че си толкова обективен. Ако имаш спестени някой лев или евро - обърни ги в рубли. Ще си доста на далавера.
  • 2
    1
    хаха
    че Руснаците да не са предатели че да искат да включат? тея английски и американски олигофрени тотално са се самозабравили да си мислят че всичко е само черно и бяло и всички мислят като тях и в Русия обикновените хора са "принудени" да поддържат президента - не, те си го поддържат по собствено желание, не че в Русия също няма европутки с промит мозък от западна пропаганда, ама и те са някакво малцинство от педалчета
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари