Междусъседските войни вече вземат жертви

1
Един проблем, който все повече избуява в обществото ни
Един проблем, който все повече избуява в обществото ни Видео: NOVA

Лай на куче едва не "уби" собственика му в Поморие

Един проблем, който все повече избуява в обществото ни - междусъседските войни. Те вече взимат жертви. В Поморие мъж наръгва съседа си, защото го дразни лаят на домашния му любимец.

Поморие, централна улица, място където всяко лято гъмжи от туристи. Тук са и домовете на Михаил и Велиян. Дели ги обща стена. И не само. Отношенията между семействата са обтегнати, но ескалират преди половин година, когато Вилиян наръгва Михаил. Причината - кучето му лаело на терасата. Случката се разиграва на улицата след словесен скандал.

"Тогава мъжът ми излезе отвън от обекта да разговарят с него. В този момент излязох и аз. И се започна едно ръгане с ножа. Аз едва, когато видях кръвта по цялото тяло на мъжа ми - осъзнах, че този човек държи нож в ръцете си", разказва Таня Костова, предава NOVA.

Случката се разиграва за секунди пред очите на туристи, минувачи и съседи. В опит да застане между двамата - намушкана в корема е и Таня.

Велиян е арестуван за 24 часа и освободен, а Михаил прекарва месец в болницата в борба за живота си. Половин година по-късно процесът срещу Велиян не е започнал, защото разследването не е приключило. "През месец януари делото е получено по компетентност от Районна прокуратура Бургас, с оглед престъпление по член 115, а именно опит за убийство. Прието е по компетентност като незабавно са назначени допълнителни действия по разследването, тъй като случаят се отличава със сложност във връзка с установяването на нараняванията по лицето. Пострадалият е получил множество такива, но не е изяснено дали те сами по себе си могат да доведат до смъртен случай, което е от значение за делото", твърди прокурор Христо Колев, говорител Окръжна прокуратура.

И докато се изяснява можело ли е или не Михаил да умре, мъжът и семейството му живеят в страх. Неспокойни са и съседите на Михаил. Те си спомнят, че през 2006-а година Велиян влязъл във физическа саморазправа и с друг комшия.

Велиян отказа да застане пред камера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    кучкар
    В Русе Бангладешката Виена и толкова няма.
  • 6
    2
    Васил
    Ако Общината направи данъкът за куче 300 лв., рязко ще намалеят любителите на домашни любимци. Но трябва КОРС, Общинска полиция и БАБХ да проверяват дали са регистрирани и чипирани животните. И сериозни глоби, ако стопаните не им събират лайната, не са на каишка и с намордник. На Запад това функционира, а и има гражданско обшество. Но малката Виена се напълни със селяндури, така че.......
  • 11
    1
    Az
    Когато властите абдикират от задълженията си така се получава. Саморазправа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари