Международните реакции след задържането на Северин

2
Манфред Вебер поздрави българските власти, а Борисов му се разсърди
Манфред Вебер поздрави българските власти, а Борисов му се разсърди Видео: БНТ

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер приветства бързите и активни усилия на българските власти за ареста на заподозрения убиец на журналистката Виктория Маринова.

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни също поздрави българските власти за добрата работа. Той отбелязва, че подбудите на извършителя не са били свързани с работата на жертвата.

Председателят на групата на ЕНП в Европарламента също коментира темата с думите, че разследващите в България са свършили много добра работа и България е показала, че е надежден партньор в Европейския съюз. В интервю за БНТ, Манфред Вебер обяви, че напълно споделя разочарованието на българския премиер Бойко Борисов за прибързаните европейски коментари по темата.

По-рано Вебер беше заявил в Туитър, че е в шок от бруталното убийство на български журналист и това е много притеснително. Премиерът Борисов пък коментира днес, че би преосмислил подкрепата си за Вебер като водещ кандидат на Европейската народна партия за следващите евроизбори. Днес пред БНТ Вебер изрази надежда в следващите дни да говори лично с Борисов, за да изгладят недоразуменията, ако има такива.

Манфред Вебер, председател на групата на ЕНП в ЕП: "Имам много приятели в семейството на ГЕРБ. Ако има някакви недоразумения напоследък, те ще бъдат изяснени през следващите дни. Аз ще се опитам лично да говоря с Борисов по темата. Но нека още веднъж да изкажа пълна подкрепа и поздравления за постигнатото. България може да се гордее".

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари